Lazy Cake

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Oct 2011 | 8089 vizualizari

 

Hmmm...vi s-a intimplat vreodata sa veti chef de ceva bun, dulce, moale, pufosenie nu alta? ceva de mancat, adicatelea...a nu fi inteleasa gresit :P:))

Mie mi se intimpla cateodata sa vreau sa pap repede ceva bun-bun, dulce si pufos, dar sa nu necesite multa truda, multa mixereala, cuptor mult timp incins, grija mare si atentie. Ceva pe genu: para malaiata in gura lu' natafleata. Ei...uite asa dragilor, am patit eu acum recent. As vrea ceva bun, dar cine sa-mi faca? Si cum stam eu asa ca natafleata de cugetam si cugetam...mi-am adus aminte ca am niste plicuri cu crema dr. oetcker. Bune la casa omului pentru vremuri de restriste. So, am pus de-o coffee, ca deh..dependenta urla-n vene.Si am purces in bucatrioara, am scos plicul, laptele, ceva oua si faina si-am facut o praji de te lingi pe deste si iti vine sa iti bati dusmanii care-ti tulbura linistea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • pentru umplutura:
  • 1 plic crema pentru prajituri, de lamaie, de la dr. Oetcker
  • 300 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra 
  • pentru insiropat blat 
  • niste zeama de compot de pere, ananas sau ce va mai face voua placere
  • pentru topping:
  • 50 ml lapte 
  • 8 patratele de ciocolata de menaj 
  • o mana de alune sfaramate grosier
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lazy Cake:

Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat mixati piana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. incorporati apoi faina si la urma albuurile spuma tare, invartite doar putin. Puneti totul intr-o forma de tort cu ienl detasabil, de 26 cm, dar folositi cu incredere si tava de 24, va iesi mai inalt si chiar mai fain :P. Dati la cuptor, incins in prealabil, pentru vreo 35-40 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand s-a mai racorit scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet, pe un gratar .

Pentru crema procedati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand blatul s-a racit complet, taiati in doua si insiropati cu zeama de compot. Umpleti-l cu crema rece.

Pentru topping puneti pe baie de aburi laptele cu cioclata si lasati ca aceasta din urma sa se topeasca. Turnati apoi compozitia peste prajitura, lasand sa curga putin peste margini. Nu e nevoie de multa finisare...doar e lazy cake, nu un tort adevarat :P.

Puneti deasupra niste alune tocate grosier, sau nuci sau migdale, sau ce mai are omu' prin casa. Si gata...voila Lazy cake!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lazy Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:36

diaconta 1

18.10.2011, 21:33

Buni,la inceput mi-a fost rusine am zis ca poate-mi ia altcineva o feliuta ,sa-mi treaca pofta Da' Mona si-a vazut de trebile ei,care-or fi ele

babi5 1

04.10.2013, 08:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman